Reviews Ben Straatman Makelaardij

Studieschuld weegt te zwaar bij hypotheekaanvraag

Wanneer u een studieschuld hebt, is het aanvragen van een hypotheek niet altijd eenvoudig. De studieschuld telt namelijk mee in de bepaling van de hoogte van uw maximale hypotheek. Per 2021 weegt een studieschuld minder zwaar bij de bepaling van de hoogte van uw maximale hypotheek! 

Wegingsfactor

Dat is goed nieuws voor starters op de woningmarkt die hun studie niet schuldenvrij doorgekomen zijn. De invloed van een studieschuld bij het bepalen van het maximale hypotheekbedrag neemt vanaf 2021 af. De methode om studieschulden mee te wegen pakt voor huizenkopers in de meeste gevallen gunstig uit.

Financieringspercentage

Ieder jaar adviseert het Nibud het ministerie van Binnenlandse Zaken als het gaat om de jaarlijkse hypotheeknormen. Het Nibud is verantwoordelijk voor het opstellen van financieringspercentages, die aangeven welk deel van het inkomen maximaal aan de hypotheek kan worden besteed. Hypotheekverstrekkers zijn vervolgens verplicht deze percentages te hanteren bij het verstrekken van een hypotheek.

Meer nieuws

Verstandig overbieden

Inmiddels is het eerder regel dan uitzondering: bieden boven de vraagprijs. In deze krappe woningmarkt staan huizen inmiddels te koop voor een vanaf prijs en

Verder lezen »

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws.