Reviews Ben Straatman Makelaardij

Ben Straatman

Leendestraat 0 ong, 5095 BE Hooge Mierde

Omschrijving

Altijd al zelf uw eigen vrijstaande woning willen bouwen of laten bouwen? Dat kan nu aan de rand van Hooge Mierde aan de Leendestraat.

Aan de Leendestraat bieden we u deze mooie, op de hoek gelegen, royale bouwkavel aan op een perceel van 566 m2. Vanwege de ligging op de hoek ...

Omschrijving

Altijd al zelf uw eigen vrijstaande woning willen bouwen of laten bouwen? Dat kan nu aan de rand van Hooge Mierde aan de Leendestraat.

Aan de Leendestraat bieden we u deze mooie, op de hoek gelegen, royale bouwkavel aan op een perceel van 566 m2. Vanwege de ligging op de hoek heb je en unieke vrije zijde van het perceel. De mogelijkheid bestaat om op deze kavel een vrijstaande woning te bouwen (vrije sector bouw). De goothoogte mag niet meer bedragen dan 6 meter en de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 10 meter.

De prijs is exclusief:
– de kosten voor het op naam krijgen van de bouwgrond (kosten koper)
– de gemeentelijke rioolaansluiting
– het regelen van de opvang van regenwater op eigen terrein (opslag capaciteit moet 9 m3 zijn)

KORTE SAMENVATTING BESTEMMINGSPLAN GEGEVENS:

Voor het bouwen van hoofdgebouwen gelden de volgende bepalingen:
a. de op de verbeelding aangegeven bebouwingstypologie dient te worden aangehouden;
b. een hoofdgebouw mag uitsluitend binnen het bouwvlak worden gebouwd de voorgevelrooilijn mag uitsluitend worden overschreden met een erker, balkon of luifel waarbij moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden: 1. de overschrijding mag niet meer bedragen dan 1,50 m;
2. de afstand tot de openbare weg mag niet minder dan 2,00 m. bedragen;
3. de bouwhoogte mag niet meer bedragen dan de hoogte van de eerste bouwlaag van het bijbehorende hoofdgebouw;
4. de breedte mag niet meer bedragen dan 50% van de breedte van de voorgevel;
c. per bouwvlak mag maximaal één woning worden opgericht, tenzij op de verbeelding ter plaatse van de aanduiding ‘maximum aantal wooneenheden’ een afwijkend aantal wooneenheden is toegestaan;
d. de afstand van een hoofdgebouw tot de zijdelingse perceelsgrenzen mag aan beide zijden niet minder bedragen dan 3,00 m;
e. de goothoogte mag niet meer dan 6,00 m. bedragen, tenzij ter plaatse van de aanduiding ‘maximale goot- en bouwhoogte’ een afwijkende goothoogte is toegestaan;
f. de bouwhoogte mag niet meer dan 9,00 m. bedragen, tenzij ter plaatse van de aanduiding ‘maximale goot- en bouwhoogte’ een afwijkende bouwhoogte is toegestaan;
g. van tenminste 75% van het hoofdgebouw mag de dakhelling niet minder dan 35° en niet meer dan 60°bedragen.

LIGGING – OMGEVING:
De gemeente Reusel – De Mierden is een echte Kempische gemeente in een door en door Brabants landschap. Een grensgemeente die u veel te bieden heeft. Met 13.000 inwoners op een oppervlakte van bijna 7.795 hectare behoort Reusel – De Mierden tot de dunst bevolkte gebieden van Nederland, met alle voordelen van dien:
veel rust, veel ruimte en veel natuurschoon. Een gebied om uren achtereen te wandelen, te fietsen of te paard te verkennen.

De gemeente Reusel – De Mierden bestaat uit vier kerk-dorpen: Hulsel, Hooge Mierde, Lage Mierde en Reusel. Hooge Mierde telt bijna 1.700 inwoners en is een typisch landbouwdorp waar ook de recreatie van grote betekenis is. Hooge Mierde kenmerkt zich door zijn groene structuur en groene omgeving.
Hooge Mierde beschikt onder andere over een dorpsbakker, basisschool, buitenschoolse opvang, een modern gemeenschapshuis waarin o.a. het dorpservice punt is gehuisvest en heeft een zeer actief verenigingsleven.
Er is een busverbinding naar de twee nabijgelegen steden Tilburg en Eindhoven en vanuit Reusel is ook België met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

In het buitengebied van Hooge Mierde bevinden zich enkele mooie natuurgebieden zoals de natuurmonumenten het Zwartven en grenst het aan Landgoed De Utrecht met prachtige bossen en vennen.
Reusel, de grootste kern in de gemeente biedt een uitgebreid winkelaanbod, een grote wekelijkse markt, scholen, sportaccommodaties en een bruisend verenigingsleven op cultureel en sportief gebied.

Overdracht

 • StatusVerkocht
 • Koopprijs€ 190.000,- k.k.
 • AanvaardingIn overleg

Bouwvorm

 • Soort objectBouwgrond
 • BouwvormNiet van toepassing
 • LiggingenAan rustige weg, In woonwijk, In bosrijke omgeving

Indeling

 • Perceeloppervlakte566 m2
 • Inhoud0 m3

Energie

 • CombiketelNee

Buitenruimte

 • TuinGeen tuin

Bergruimte

 • Totaal aantal0

Parkeergelegenheid

 • GarageGeen garage
 • Garages0

Overig

 • Permanente bewoningJa
 • Huidig gebruikbouwgrond
 • Huidige bestemmingbouwgrond

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

En blijf op de hoogte van het laatste nieuws.